ابداع فناوری تكثیر سریع جلبك جهت استفاده بعنوان سوخت زیستی
به گزارش سی دی دریا تعدادی از دانشمندان، فناوری برای 4 برابر کردن سرعت تکثیر و تولید جلبک های دریایی ابداع نموده اند تا بتوان از این ماده بعنوان سوخت زیستی غیر آلاینده استفاده نمود.
به گزارش سی دی دریا به نقل از نیواطلس، پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیای جنوبی می گویند با بالا و پایین کردن محل استقرار جلبک ها در درون آب اقیانوس با استفاده از ابزاری معروف به آسانسور جلبک ها میتوان حجم این موجود آبزی را چهار برابر کرد.
محققان می گویند تغییر مداوم محل قرارگیری جلبک ها در آب اقیانوس سبب می شود تا این آبزی بیشتر در معرض تابش نور خورشید و هم مواد مغذی موجود در آب قرار بگیرد و نتیجه این امر رشد سریع تر آن و تولید توده های بسیار بزرگ جلبک است که رشدی چهار برابر سریع تر از حالت عادی دارند.
یکی از مزایای مهم جلبک در مقایسه با منابع سوختی زیستی دیگر مانند ذرت، نیشکر یا کلزا این است که برای رشد و تولید نیازی به زمین و خاک ندارد و در آب دریاها و اقیانوس ها پرورش می یابد. از همین رو تولید جلبک سبب اشغال زمین های کشاورزی نمی گردد. علاوه بر این پرورش جلبک نیازی به آب شیرین، کود، سموم دفع آفات و غیره ندارد و به صورت طبیعی در درون اقیانوس رشد می کند.
آسانسور جلبک ها متشکل از لوله های فایبرگلاس، کابل های فولادی ضد زنگ و تیرهای افقی است که جلبک ها به آنها چسبانده شده و در درون آب بالا و پایین برده می شوند. آزمایش این سازه در یک بازه زمانی ۱۰۰ روزه در سواحل کالیفرنیا و جابجایی جلبک ها در مسیری ۸۰ متری در عمق آب سبب شد تا آنها مواد مغذی حیاتی مانند نیترات و فسفات را بیشتر دریافت نمایند و رشد آنها چهار برابر سریع تر شود. ارزان بودن روند طراحی این آسانسورها و فناوری ساده مورد استفاده در آنها یک مزیت دیگر به حساب می آید.
منبع: cddarya.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب