تأمین 80 درصد دستمزد دانشجویان پسادکتری فناورانه از جانب معاونت علمی
به گزارش سی دی دریا، رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ضمن اشاره به برنامه «پسادکتری فناورانه» با هدف ایجاد پیوندی مؤثر میان دانش آموختگان دکتری و شرکتهای دانش بنیان، اظهار داشت: ۸۰درصد از حقوق فن جویان در طول دو سال توسط این معاونت و ۲۰ درصد هم از جانب دانش بنیان ها تأمین می شود.
به گزارش گروه علمی ایرنا، برنامه «پسادکتری فناورانه (TOP)» معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در نشست امروز چهارشنبه هشتم اسفندماه با حضور بیشتر از ۵۰ نفر از اساتید دانشگاه های وابسته به وزارت علوم و بهداشت در محل این معاونت ارائه شد.
رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی در این جلسه، ضمن تبیین اهمیت این برنامه، به نقش کلیدی آن در توسعه فناوری و نوآوری در کشور اشاره نمود.
سعیدسرکار خاطرنشان کرد: بر مبنای آئین نامه این برنامه، دانش آموختگان دکتری بعد از ورود به شرکتهای دانش بنیان، در پروژه های تحقیقاتی و توسعه ای شرکت می کنند که به تولید محصولات جدید، بهبود کیفیت، کاهش قیمت و معرفی تکنولوژی های جدید منجر خواهد شد.
وی با توضیح این که مالکیت این دستاوردها هم به شرکت دانش بنیان تعلق خواهد داشت، اضافه کرد: نکته قابل توجه در این برنامه، حمایت مالی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری است، به صورتی که ۸۰ درصد از حقوق فن جویان در طول دو سال توسط این معاونت و ۲۰ درصد هم از جانب شرکتهای دانش بنیان تأمین می شود.
سرکار همینطور یادآورشد: این برنامه با اهداف گوناگونی طراحی شده است که همچون آنها میتوان به پشتیبانی از توسعه فناوری و تولید محصولات جدید، ارتقاء کمی و کیفی محصولات فناورانه شرکت ها، رفع چالش ها و افزایش بهره وری شرکت، توانمندسازی و مهارت آموزی دانش آموختگان دکتری، ایجاد اشتغال پایدار برای دانش آموختگان و حفظ نخبگان در کشور، ارتقاء ارتباط دانشگاه و صنعت، افزایش ظرفیت صادرات محصولات دانش بنیان و ارتقاء پیچیدگی اقتصادی کشور اشاره نمود.
به گفته وی، پروژه های پذیرفته شده در برنامه TOP باید توانمندی های منحصر به فردی داشته باشند. از سطح علمی و فناوری متناسب با استانداردهای پسادکتری گرفته تا قابلیت حل چالش های واقعی صنعت، که شامل خلق تکنولوژی های جدید، ساخت نمونه های اولیه، تولید محصولات جدید یا ارتقاء محصولات موجود می شود؛ همه این موارد در بازه زمانی دو ساله با امکان تمدید شش ماهه، فرصتی برای نوآوری و پیشرفت در زمینه فناوری کشور را فراهم می آورد.
رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی توضیح داد: تصویب پروژه شامل جلسه ای با حضور نماینده معاونت علمی، مجری، ناظر، فن جو و نماینده دبیرخانه است. بعد از تصویب، قرارداد بین شرکت و مرکز منعقد و پروژه با پرداخت ۲۵ درصد از تعهدات مالی معاونت علمی شروع می شود. دفاع از پروژه بعد از اتمام دوره و با حضور اعضای جلسه تصویب صورت می گیرد و می تواند به شکل محرمانه هم برگزار گردد.
وی همچون تعهدات معاونت علمی در این برنامه را بررسی و تأیید دانش بنیان بودن شرکتهای متقاضی، تأیید صلاحیت مجری پروژه بعنوان مؤسس، سهامدار و یا مسئول پژوهش و توسعه، و معرفی نماینده ای بعنوان ناظر برای نظارت دقیق بر هر پروژه عنوان نمود.
سرکار اضافه کرد: معاونت علمی، هیچ گونه ادعایی نسبت به مالکیت نتایج و دستاوردهای پروژه ها نخواهد داشت، که این مورد می تواند انگیزه کافی برای نوآوری و خلاقیت بیشتر شرکت ها ایجاد نماید. آئین نامه این طرح که در ۱۰ ماده و ۴ تبصره تدوین شده است، در زمستان سال جاری، ابلاغ و برای اجرا اجبار آور شده است.
بر اساس این گزارش، برنامه پسادکتری فناورانه (TOP) که از جانب معاونت علمی طراحی شده، قدمی در راستای توسعه فناوری، توانمندسازی نخبگان و ارتقاء همکاری دانشگاه و صنعت برداشته است. این برنامه که با مشارکت شرکتهای دانش بنیان و موسسات آموزش عالی برگزار می شود، فرصتی برای دانش آموختگان دکتری فراهم می آورد تا در پروژه های فناورانه شرکت کرده و تجربیات عملی خویش را بالا برند.
منبع: سی دی دریا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب