سی دی دریا

بلندگوهایی که سکوت حاکم می کنند!

بلندگوهایی که سکوت حاکم می کنند!

سی دی دریا: سی دی دریا: دانشمندان بلندگوهایی ساخته اند که می توانند صدا را برای ایجاد سکوت محض جذب کنند.


به گزارش سی دی دریا به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، دانشمندان دانشگاه پلی تکنیک فدرال لوزان(EPFL) یک مبدل پلاسما ساخته اند که می تواند بوسیله مفهوم جدیدی موسوم به «فلزلایه پلاسماکوستیک فعال»( active plasmacoustic metalayer)، صدا را بهتر از ابزارهای معمولی جذب نماید و کم کند.
استانیسلاو سرگیف، فوق دکترای گروه آکوستیک EPFL و نویسنده ارشد این مطالعه توضیح داد: ما می خواستیم اثر غشاء را تا حد امکان کاهش دهیم، برای اینکه سنگین است. اما چه چیزی می تواند به سبکی هوا باشد؟ خود هوا.
وی ادامه داد: ما ابتدا لایه نازک هوای بین الکترودها را یونیزه می نماییم که به آن فلزلایه پلاسماکوستیک(لایه فلزی صوتی پلاسمایی) می گوییم. همان ذرات هوا که حالا بصورت الکتریکی حامله شده اند، می توانند فوراً به دستورات یک میدان الکتریکی خارجی پاسخ دهند و بطور مؤثر با ارتعاشات صوتی موجود در هوای اطراف دستگاه ارتباط برقرار کنند تا آنها را خنثی کنند.
وی افزود: همانطور که انتظار میرفت، ارتباط بین سیستم کنترل الکتریکی پلاسما و محیط صوتی بسیار سریع تر از استفاده از یک غشاء است.
جاذب فشرده پلاسما
پلاسما این مزیت را دارد که می توان آنرا برای کار در فرکانس های پایین و همین طور فرکانس های بالا تنظیم کرد و نسبت به خیلی از راهکارهای معمولی فشرده تر است.
هرو لیسک دانشمند ارشد گروه آکوستیک EPFL می گوید: ۱۰۰ درصد شدت صدای ورودی توسط لایه فلزی جذب می شود و هیچ چیز منعکس نمی شود.
این منجر به یک جاذب پلاسمای فشرده می شود که می تواند فرکانس صدای قابل شنیدن ۲۰ هرتز را با یک لایه پلاسمایی با ضخامت تنها ۱۷ میلی متر تنظیم کند.
این در حالیست که اغلب راهکارهای کاهش نویز مرسوم مانند دیوارهای جذب کننده باید حداقل ۴ متر ضخامت داشته باشند.
لیسک می گوید: خارق العاده ترین جنبه در این مفهوم این است که برخلاف جاذب های صوتی معمولی که بر مواد حجیم متخلخل یا ساختارهای تشدید تکیه می کنند، مفهوم ما سبک و نازک است.
وی ادامه داد: ما از مکانیزم بطورکامل جدیدی برای جذب صدا پرده برداری کرده ایم که می تواند تا حد امکان نازک و سبک شود و مرزهای جدیدی را از نظر کنترل نویز باز می کند که در آن فضا و وزن، به ویژه در فرکانس های پایین اهمیت دارد.
شراکت
حالا EPFL با شرکت Sonexos، یک شرکت فناوری صوتی مستقر در سوئیس، برای توسعه این جاذب های صوتی فعال وارد همکاری شده است. هدف آنها تولید محصولاتی با کاهش نویز در طیف وسیعی از کاربردها همچون تجاری و صنعتی است.
مارک دونالدسون، مدیرعامل و بنیان گذار شرکت Sonexos توضیح داد: این همکاری راهبردی از تخصص EPFL در علم مواد و صوت و همین طور سابقه اثبات شده Sonexos در ارائه راهکارهای صوتی با کارایی بالا بهره می برد.




منبع:

1402/04/18
09:13:09
0.0 / 5
426
تگهای خبر: دستگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
سی دس دریا