سی دی دریا

ابداع جدید محقق ایرانی برای پایش علائم بیماری های تنفسی

ابداع جدید محقق ایرانی برای پایش علائم بیماری های تنفسی

به گزارش سی دی دریا، استاد ایرانی دانشگاه بریتیش کلمبیا و تیم تحقیقاتی اش متد جدیدی برای ارزیابی و پایش علایم حیاتی و کارکرد سیستم تنفسی بیماران ابداع کردند.


به گزارش سی دی دریا به نقل از ایسنا، این فناوری غیر تهاجمی جدید از سنسور نوری NIRS برای سنجش و ردیابی وضعیت و کارکرد ریه در بیماران مبتلا به عفونت های حاد تنفسی، همچون کووید ۱۹ بهره می برد.
دکتر بابک شادگان، عضو هیات علمی دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا، استادیار دپارتمان ارتوپدی و مدیر مرکز تحقیقات بایو فوتونیکس در گفتگو با ایسنا، اظهار داشت: زمانی که پاندمی کرونا آغاز شد، در شرایطی که ابعاد این بیماری مشخص نبود و متدهای غربالگری، تشخیص و پایش بیماران مبتلا به کووید از حساسیت و دقت کافی برخوردار نبودند، همه محققان به دنبال عرضه راهکارهای مؤثری جهت کمک به بیماران بودند.
وی افزود: پیش از آنکه تست های استاندارد سرولوژی عرضه شوند، اندازه گیری دمای بدن افراد و یا سطح اکسیژن خون تنها روشهای فنی تشخیصی اولیه محسوب می شدند که البته از دقت و حساسیت لازم برای تشخیص زودهنگام بیماری برخوردار نبودند. به همین علت من و همکارانم در دانشگاه بریتیش کلمبیا بر آن شدیم تا با استفاده از سنسورهای نوری اختلالات سیستم تنفسی مبتلایان را در مراحل اولیه بیماری تشخیص دهیم.
مجری طرح، افزود: با عنایت به اختلالات ریتم، تعداد و عمق تنفس و کاهش میزان سطح اکسیژن بدن در مراحل ابتدایی بیماری، سنسورهایی را طراحی کردیم تا بعد از قرارگیری بر سطح سینه با ارسال امواج نوری قادر به سنجش عملکرد ریه و اندازه گیری تغییرات اکسیژن بدن باشند. این اطلاعات نه تنها امکان تشخیص زودرس بیماری را میسر می کنند، امکانی را برای پایش وضعیت تنفس در خلال دوره بیماری و در مراحل درمانی فراهم می آورند. تشخیص قبل از موعد عفونت های ویروسی ریه امکان جداسازی بیمار و جلوگیری از ابتلای افراد دیگر را میسر می کند و از این بابت حائز اهمیت می باشد.
شادگان، حسگرهای طراحی شده در این تحقیقات را همینطور ابزاری برای پایش فرایند درمان توصیف کرد و اظهار داشت: درصد بالایی از افرادی که از مرحله حاد عفونت های ریه بهبود می یابند، برای درمان نهایی احتیاج به فیزیوتراپی ریه پیدا می کنند. در این موارد، حسگرهای پایش عملکرد تنفس نقش بسیار مهمی در درمان و ریکاوری بهینه بیماران خواهند داشت.
به نقل از ایشان، کارکرد این حسگر صرفاً محدود به شناسایی و پایش بیماران مبتلا به کووید-19 نیست و همه بیمارانی که گرفتار اختلالات عملکرد سیستم تنفس باشند، در مراحل درمان قادر به بهره گیری از این نوآوری خواهند بود.
شادگان، کاربرد آسان را از دیگر مزایای این حسگر نوری دانست و اضافه کرد: سنسور ساخته شده بر روی قفسه سینه قرار می گیرد و کلیه اطلاعات مورد نیاز چون ریتم، ریت و عمق تنفس را دریافت و به کامپیوتر دستگاه جهت تحلیل و بررسی داده ها و عرضه اطلاعات بالینی منتقل می کند.
بنا به قول شادگان، نتایج مثبت نخستین کارآزمایی بالینی این سیستم به تازگی در مجله Sensors انتشار یافته است.




منبع:

1402/02/12
11:27:58
0.0 / 5
418
تگهای خبر: دستگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
سی دس دریا