توسط استارت آپ ایرانی طراحی شد؛
آبیاری و کوددهی خودکار با پلت فرم ایرانی مبتنی بر اینترنت اشیا
سی دی دریا: پژوهشگران یک تیم استارت آپی موفق به طراحی سامانه ای شدند که مبتنی بر اینترنت اشیا بوده و دارای عملکردی برای آبیاری و کوددهی خودکار است.
سمیه علایی یکی از مدیران مرکز تحقیقات اینترنت اشیا درباب آخرین محصول تولید شده توسط پژوهشگران استارت آپی این مرکز تحقیقات به خبرنگار مهر اظهار داشت: این محصول استارت اپی در زمینه کشاورزی است که هم اکنون مراحل پایلوت خودرا در دویست هکتار از اراضی کشاورزی البرز می گذراند.
وی با اعلان اینکه این سامانه شامل یک سامانه نرم افزاری و دستگاه سخت افزاری است، اضافه کرد: این سامانه می تواند ۸ پارامتر دما، رطوبت خاک، دما و رطوبت هوا، اکسیژن خاک، مواد آلی و پیش بینی های مربوط به سرمازدگی و گرمازدگی را در زمین های زراعتی نشان دهد.
علایی با اعلان اینکه همین طور این سامانه می تواند تگرگ و سیل را پیش بینی نماید و به کشاورز هشدار دهد، اشاره کرد: این سامانه مبتنی بر اینترنت اشیا طراحی شده که کارایی زیادی برای کشاورزان دارد.
وی با اشاره به عملگرهای تعبیه شده در این سامانه اظهار داشت: این سامانه می تواند بصورت دستی و خودکار تنظیم شود.
علایی با اشاره به سیستم خودکار سامانه اظهار داشت: عملگر خودکار آبیاری و کوددهی این سیستم بوسیله هوش مصنوعی مبادرت به آبیاری زمین می کند بدون این که کشاورز اطلاع داشته باشد.
وی با اشاره به کاهش مصرف آب و انرژی نسبت به روشهای معمول در زمین های کشاورزی اظهار داشت: استفاده از این سیستم ۲۵ درصد موجب افزایش راندمان محصول و ۳۰ درصد کاهش مصرف انرژی و آب می شود. وی با اشاره به تفاوت این سیستم با سیستمهای دیگر هوشمند آبیاری اظهار داشت: محصولات شرکتهای متفرقه این است که تنها یک پارامتر را به کشاورز نشان میدهد و بصورت جزیره ای عمل می کند. ولی این سیستمی که تیم استارت اپی مرکز تحقیقات اینترنت اشیا طراحی نموده می تواند چندین پارامتر را برای کشاورزان مشخص می کند. وی ادامه داد: در حقیقت مزیت این سیستم نسبت به نمونه های مشابه این است که بصورت یکپارچه تمام اطلاعات مورد نیاز کشاورزان و پیش بینی ها را اعلام می کند.
وی اظهار داشت: استفاده از یک سامانه و نرم افزار در هر ده هکتار کافی است اما اگر مساحت بیشتر از این باشد، دستگاههای بیشتری نیاز است.
وی اظهار داشت: این دستگاه کاملا بومی است و از تجهیزات داخلی در ساخت آن بهره برده شده است.
علایی اشاره کرد: از این سیستم می توان در زمین های زراعتی و گلخانه ای بهره برد.
منبع: cddarya.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب