سی دی دریا
با حضور ستاری؛

9 طرح کلان ملی رونمایی گردید

9 طرح کلان ملی رونمایی گردید

۹ طرح کلان ملی فناورانه با حضور معاون علمی و فناوری به مرحله رونمایی رسید.



به گزارش سی دی دریا به نقل از معاونت علمی و فناوری، ۹ طرح کلان ملی حمایت شده از طرف معاونت علمی و فناوری با حضور معاون علمی و فناوری رونمایی گردید. این طرح های فناورانه به شرح زیر است؛
مدیریت هوشمند سیلوهای گندم
یکی از چالش های مدیریت منابع راهبردی گندم کشور، مانیتورینگ و ارزیابی دقیق و برخط میزان گندم موجود در سیلوهای کشور بود و از آن جایی که اندازه گیری سیلوها با روش های سنتی و غیر دقیق صورت می گرفت، ارزیابی دقیقی از منابع در دسترس وجود نداشت. در همین راستا یک شرکت دانش بنیان، نرم افزار بومی را طراحی و تولید کرد.
نبض بیماران در گوشیهای پزشکی ایران ساخت
گوشی های پزشکی که کاربردهای گسترده بسیاری دارند و بیش از یک سده است که در صنعت پزشکی مورد استفاده قرار می گیرند، در سالهای اخیر دست خوش تحولات فناورانه شده و نمونه دیجیتال آنها مورد استفاده صنعت سلامت قرار می گیرد.
با این وجود نیاز حوزه سلامت کشور به این تجهیز پزشکی تا قبل از این عموما از مسیر واردات و قاچاق تامین می شد؛ در صورتیکه نمونه های معمولی تا ۵۰ میلیون ریال و نمونه های دیجیتال تا ۱۳۰ میلیون ریال هزینه دارند، در همین راستا یک شرکت دانش بنیان موفق شد با حمایت مالی معاونت علمی و فناوری، گوشی پزشکی هوشمند را با قابلیت پردازش و تحلیل اطلاعات، تجاری سازی و نیاز کشور به این تجهیز را تامین کند.
طیف سنجی و رفع نیاز پژوهشگران
طیف سنج نانودراپ که کاربردهای گسترده ای در زیست فناوری، سلول های بنیادی و پزشکی دارد، نام دستگاهی پیشرفته و فناورانه است که یک شرکت دانش بنیان توانسته آنرا با حمایت ۵میلیارد ریالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران ساخت کند.
از این دستگاه عموما برای آنالیز اسیدهای آمینه و اندازه گیری دی ان ای، شناسایی و تشخیص ویروس هایی چون کرونا استفاده می شود که تا قبل از این نمونه های آمریکایی آن با هزینه های گزاف وارد کشور می شد نمونه ایران ساخت آن با پشتیبانی و هزینه های پایین تر از نمونه وارداتی در دسترس پژوهشگران قرار گرفته است.
پهپادهای ایران ساخت
یکی از دغدغه های اصلی گمرک در شناسایی و ارزیابی محموله های وارداتی، ارزیابی بدون دخالت کاربر و در سریع ترین زمان امکان دارد. استفاده از پهپادهای پیشرفته و بهره گیری از هوش مصنوعی ازطریق یک شرکت دانش بنیان، این دغدغه را برطرف کرده بطوریکه سیستم هوشمند نظارت بر تجارت خارجی گمرک با بهره گیری از پرنده بدون سرنشین، امکان ارزیابی و بازرسی محموله را محقق ساخت.
این طرح کلان ملی فناورانه با حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توسط این شرکت دانش بنیان تجاری سازی شده و توسط گمرک به بهره برداری رسیده است.
جراحی هوشمند با دستگاه ایران ساخت
سامانه هدایت فرآیند های درمانی ستون فقرات، محصول دانش بنیانی در زمینه تجهیزات پزشکی است که می تواند با بهره بردن از ابزارهای رهیابی پیشرفته و شناسایی موقعیت دست جراح، بیمار را در دسترسی به اندام نیازمند جراحی یاری کند. بنا بر این یک شرکت دانش بنیان، کار تولید و تجاری سازی این محصول دانش بنیان را با حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با موفقیت به انتها رسانده است.
پایان عمر مگس های آفت با محصول ایران ساخت
تولید آفت کش مگس مدیترانه یک ترکیب نوآورانه به کمک یک شرکت دانش بنیان است که برای پالایش جمعیت و شکار انبوه هر دو جنس نر و ماده مگس های میوه خصوصاً مگس مدیترانه، مگس زیتون، مگس گیلاس و دیگر میوه جات به کار می آید.
قیمت مناسب و استفاده کم هزینه و آسان از این محصول دانش بنیان که با حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تجاری سازی شده، می تواند نجات بخش محصولات کشاورزی از آفت های مورد اشاره باشد.
ضدعفونی عمقی کاغذ با محصول ایران ساخت
امواج مایکروویو اولین و بهترین روش برای ضدعفونی کردن اشیای کاغذی و قرنطینه کردن آنها محسوب می شود. بدین جهت یک شرکت دانش بنیان این روش را بومی کرده است.
توانمندی در تولید بذرهای هیبرید
یکی از طرح های کلان ملی فناورانه حمایت شده توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که در این مراسم رونمایی گردید، تولید ۳ گونه بذر هیبرید خیار، گوجه و فلفل گلخانه ای بود که ازطریق یک شرکت دانش بنیان به مرحله تجاری سازی رسید. این بذرها برای صنعت کشاورزی کشور اهمیتی راهبردی دارد و تنها برمبنای آمار سال گذشته، ۹۵ درصد این بذرها وارداتی هستند و بذر هیبرید یکی از گرانقیمت ترین بذرهایی است که کشاورزان از آن اسستفاده می کنند و از نظر عملکرد و کیفیت نسبت به سایر بذرها کارایی بالاتری دارد.
اشتغال مستقیم برای ۵۰ نفر و تامین نیاز کشور به بذرهای گلخانه ای با ارزش ریالی هر عدد بذر تا ۱۱۰ هزار ریال از دستاوردهای این طرح کلان ملی فناوری است.
تجاری سازی ۶ رقم بذر هیبرید
همچنین شرکت دانش بنیان دیگری توانسته است ۶ رقم ابتدایی بذر هیبرید جدید فلفل دلمه ای را تولید و تجاری سازی کند.


منبع:

1400/05/11
22:19:21
0.0 / 5
616
تگهای خبر: تجهیزات , دستگاه , دیجیتال , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
سی دس دریا