سی دی دریا
خیاطیان در بازدید از ناحیه نوآوری شریف:

شرکت های دانش بنیان امروز توان حل مسائل بزرگ ملی را دارند

شرکت های دانش بنیان امروز توان حل مسائل بزرگ ملی را دارند

به گزارش سی دی دریا، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه صندوق نوآوری قابلیت تعریف ابزارهای جدید را برای توسعه فعالیت شرکت های دانش بنیان دارد، اظهار داشت: در همه استانهای کشور، شرکت های دانش بنیان و دیگر اجزای زیست بوم نوآوری رشد بسیار خوبی داشته و امروز توان حل مسائل بزرگ ملی را پیدا کرده اند.


به گزارش سی دی دریا به نقل از ایسنا، امروز در جریان بازدید دکتر محمدصادق خیاطیان از ناحیه نوآوری شریف در نشست مشترکی با رئیس دانشگاه صنعتی شریف، رئیس پارک علم و فناوری این دانشگاه و همینطور رئیس صندوق پژوهش و فناوری شریف، به بحث و بررسی در رابطه با راهکارهای توسعه فعالیت ها و جهش تولید شرکتهای دانش بنیان مستقر در ناحیه نوآوری شریف پرداخته شد.
خیاطیان ضمن ابراز خرسندی از دستاوردها و توانمندی های شرکتهای دانش بنیان و فناور مستقر در ناحیه نوآوری شریف، اظهار نمود: امروز ناحیه نوآوری شریف به یک زیست بوم مثال زدنی در کشور تبدیل گشته است. دستاوردها و اقدامات انجام شده در دو دهه گذشته در این مرکز، ناحیه نوآوری شریف را به مرکزی تبدیل نموده که می تواند الگویی برای سایر بخش ها و زیست بوم های نوآوری کشور باشد.
وی ادامه داد: به نظر می آید که باید الگوی فعالیت ها و کارهای ناحیه نوآوری شریف را به دیگر بخش های نوآوری کشور هم تسری داد.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی همینطور اظهار داشت: یکی از مسائل مهم ما در حوزه برنامه ریزی فناوری، به رسمیت شناختن تنوع پارک های علم و فناوری است. با عنایت به رشد روز افزون زیست بوم نوآوری کشور، دیگر یک مدل و الگو از پارک های علم و فناوری پاسخگوی نیاز زیست بوم فناوری کشور نیست و باید برنامه ریزی هایی برای ایجاد مدلهای متنوعی از پارک های علم و فناوری با کارکردهای متفاوت را تعریف نماییم.

دکتر خیاطیان با تکیه بر این که امروز زیست بوم نوآوری در همه استانهای کشور با رشد بسیار قابل ملاحظه ای روبرو شده است، بیان نمود: در همه استانهای کشور، شرکتهای دانش بنیان و دیگر اجزای زیست بوم نوآوری رشد بسیار خوبی داشته و امروز توان حل مسائل بزرگ ملی را پیدا کرده اند.
ایشان در ادامه خاطرنشان کرد: رویدادها و برنامه های دانشجویی در دانشگاه ها بخصوص در دانشگاه صنعتی شریف علاوه بر نتایج و ثمرات بسیاری که دارد، می تواند همچنان ایده ها و خلاقیت های نوآورانه دانشجویان را به بدنه زیست بوم نوآوری کشور متصل کند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، رکن و محور اصلی زیست بوم نوآوری در هر کشوری را نیروی انسانی آن کشور عنوان نمود و اظهار داشت: اگر نیروی تربیت یافته و کارآمدی وجود نداشته باشد، عملا فناوری توسعه نخواهد یافت؛ ازاین رو همه تلاش ما باید این باشد که نیروی انسانی مبدع، کارآمد و متعهدی تربیت نماییم که بتواند نقش خویش را در توسعه فناوری کشور ایفا کند.
خیاطیان ضمن اشاره به تلاشهای صندوق نوآوری و شکوفایی در سالهای گذشته برای فراهم کردن ابزارهای مختلف تأمین مالی فناوری با همکاری سایر بازیگران زیست بوم، اظهار داشت: در این دوره هم ابزارهای جدید متنوعی را طراحی نموده ایم. همینطور با مشارکت خوب شبکه بانکی کشور توانستیم حجم زیادی از فرایند تأمین مالی را تسهیل نماییم. رساندن شرکت ها به منابع بانکی هم از مأموریت های ماست و از طرفی، بازار سرمایه و برش اقتصاد مردمی در حوزه دانش بنیانی هم استفاده از تأمین مالی جمعی است که در اینباره، نشست های خوبی با رئیس سازمان بورس داشتیم.
وی با اشاره به اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی این توانایی را دارد که ابزارهای جدیدی را برای توسعه فعالیت شرکتهای دانش بنیان تعریف کند، اظهار داشت: شرکت ها می توانند به صندوق بگویند که چه ابزاری نیاز دارند تا متناسب با نیازشان آنرا تعریف نماییم. از طرفی، برنامه ما اینست که از منابع دولتی فاصله بگیریم و بازیگران مختلف زیست بوم تأمین مالی را ارتقاء بخشیم.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن اشاره به ورود شرکتهای بزرگ به حوزه پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان، اظهار داشت: قانون جهش تولید دانش بنیان هم در این راه ظرفیتهای خوبی را برای این شرکتهای بزرگ بوجود آورده است تا ظرفیتهای خویش را به میدان توسعه اقتصاد دانش بنیان بیاورند.
خیاطیان در قسمت دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی به نوبه خود در شکل بخشیدن به ناحیه نوآوری شریف ایفای نقش کرده است، اظهار داشت: به صورت مثال، در برج فناوری طرشت حدود ۸۰ شرکت دانش بنیان و فناور مستقرند که ۱۶ شرکت در مجموع ۳۰ میلیارد تومان برای استقرار در این برج از محل خط اعتباری از صندوق نوآوری و شکوفایی، تسهیلات استقرار دریافت نمودند.
خیاطیان همینطور تأمین خط اعتباری صندوق پژوهش و فناوری شریف را از دیگر اقدامات صندوق نوآوری و شکوفایی برشمرد و اظهار داشت: صندوق دانشگاه یکی از بازیگران مهم ناحیه نوآوری شریف است که سرمایه اولیه آن ۱۳۰ میلیارد تومان است و ما هم ۵۴ میلیارد تومان خط اعتباری و ۷۵ میلیارد تومان تسهیلات جعاله به این صندوق اعطا کرده ایم.
باید مسیر ایده پردازی را برای دانشجویان هموار کنیم
در ادامه این نشست، دکتر رسول جلیلی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اینکه این دانشگاه امروز یکی از مراجع علمی کشور است و بالاترین رتبه بندی دانشگاهی را در کشور دارد و در جهان هم زبانزد خیلی از مجامع علمی است، اضافه کرد: دانشگاه شریف حالا جایگاه خیلی خوبی پیدا کرده است. خیلی از مقامات سیاسی منطقه، دانشگاه شریف را می شناسند و این جز با سرمایه گذاری جمهوری اسلامی و تلاش دانشجویان و اساتید اتفاق نیفتاده است. ما هم باید این کانون را حفظ نماییم و حفظ آن با نگاه عادلانه امکان دارد.
جلیلی بیان نمود: فرسودگی تجهیزات و قواعد بوروکراتیک مانع از ایده پردازی دانشجویان شده و سبب می شود که از ماندن و راه اندازی ایده های فناورانه خود در داخل کشور منصرف شوند، ازاین رو باید تلاش نماییم مسیر را برای ایده پردازی آنها هموار نماییم.
حمایت های صندوق نوآوری از صندوق پژوهش و فناوری شریف
دکتر سیاوش ملکی فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی هم در این جلسه، با اشاره به اینکه صندوق در سالهای گذشته کوشیده است تا در کنار زیست بوم نوآوری شریف باشد، اظهار داشت: در سالهای گذشته صندوق نوآوری حمایت های مختلفی را از صندوق پژوهش و فناوری شریف به عمل آورده است، چون که این صندوق، موتور تأمین مالی طرح های ناحیه نوآوری شریف بوده است. البته نباید فراموش نماییم که امروز نیاز شرکتهای دانش بنیان ناحیه نوآوری شریف افزوده شده و در این راستا، صندوق نوآوری و شکوفایی با ابزارهای خود به حمایت مستقیم از این شرکت ها می پردازد. برای مثال یکی از شرکتهای دانش بنیان زیست بوم نوآوری شریف تابحال بیشتر از ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات از صندوق نوآوری دریافت کرده است.
ملکی فر در ادامه ابراز امیدواری کرد که روند همکاریهای صندوق نوآوری و شکوفایی و ناحیه نوآوری شریف بیشتر از پیش توسعه یابد و در جهت توسعه اکوسیستم نوآوری، اتفاقات خوبی را شاهد باشیم.
برگزاری سالانه ۱۰۰ رویداد در حوزه نوآوری در دانشگاه شریف
بهنام طالبی، رئیس پارک علم و فناوری شریف هم در این جلسه با اشاره به اینکه دانشگاه شریف سابقه بسیار درخشان و طولانی در زمینه فراهم سازی زمینه های توسعه نوآوری دارد، اظهار داشت: در خیلی از ساختارهایی که تابحال برای توسعه فناوری در کشور به وجود آمده، دانشگاه شریف جزو نخستین ها بوده است. برای مثال پارک علم و فناوری شریف از اولین مراکزی بود که در آغاز دهه هشتاد به وجود آمد. صندوق پژوهش و فناوری شریف هم در سال ۱۳۸۸ بعنوان سومین صندوق پژوهش و فناوری در کشور شکل گرفت. مجتمع فناوری شریف هم سال ۱۳۹۲ بوجود آمد و به عرضه خدمات به زیست بوم نوآوری پرداخت. شتابدهنده شریف هم اولین شتابدهنده دانشگاهی بود.
وی بیان نمود: مجموع این ساختارها، ناحیه نوآوری شریف را به وجود آورده است که امروز جایگاه خویش را در زیست بوم نوآوری کشور به خوبی پیدا کرده است. برج فناوری طرشت هم بدون بودجه دولتی در پارک علم و فناوری کشور شکل گرفته است.
رئیس پارک علم و فناوری شریف ضمن اشاره به این که در محدوده پارک، زندگی عادی جریان دارد، اظهار داشت: در واقع پارک علم و فناوری شریف مانند دیگر پارک های دانش و فناوری، مرز خویش را با فضای شهری روشن نکرده و از آن جدا نشده است. این مسئله، ظرفیت ها، فرصت ها و البته برخی محدودیت ها را هم برای پارک بوجود آورده است.

طالبی اضافه کرد: از دهه گذشته تا امروز، دانشگاه شریف توانسته نقاط اتصال خوبی میان دانشجویان و زیست بوم نوآوری باشد. همچون میتوان به این نکته اشاره نمود که دانشگاه شریف سالیانه ۱۰۰رویداد را در حوزه نوآوری برگزار می نماید. در این رویدادها بیشتر از ۲۶ هزار ساعت دوره آموزشی و کارگاه های متفاوت تعریف شده است.
وی در قسمت دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به فعالیت شتابدهنده شریف، اولویت اصلی این شتابدهنده را پرداختن به مسئله ایده پردازی دانشجویان و کمک به توسعه ایده ها عنوان نمود و خاطرنشان کرد: استفاده از شبکه سرمایه گذاران هم از دیگر برنامه های شتابدهنده شریف است. در یک دهه گذشته شتابدهنده شریف ۱۶۷ تیم فناور را پذیرش کرده است که حدود ۲۵ درصد آنها موفق به جذب سرمایه شدند.
تامین مالی شرکتهای دانش بنیان کوچک بازدهی بسیار مطلوب و قابل ملاحظه ای دارد
به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، در ادامه این نشست، سادات رسول، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری شریف ضمن اشاره به این که تا امروز کارهای پربار بسیاری در همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق پژوهش و فناوری شریف انجام شده است، اظهار داشت: یکی از شاخص ترین این کارها، شکل گیری مجموعه برج فناوری طرشت بود که صندوق نوآوری، بسته خاصی برای آن طراحی کرد.
وی با اشاره به اینکه امروز لزوم پشتیبانی از شرکت ها و تیم های کوچک تر دانش بنیان بیشتر احساس می شود، اظهار داشت: تأمین مالی شرکتهای دانش بنیان کوچک، باآنکه مدت زمان زیادی نیاز دارد و عملا سخت تر و پرهزینه تر است، اما در طولانی مدت می تواند بازدهی بسیار مطلوب و قابل ملاحظه ای داشته باشد و سبب رشد سهم اقتصاد دانش بنیان در تولید ناخالص داخلی شود.





منبع:

1402/04/21
20:38:05
0.0 / 5
341
تگهای خبر: آموزش , بازی , تجهیزات , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
سی دس دریا