سی دی دریا
معاون علمی و فناوری تاكید كرد؛

تعداد شركت های دانش بنیان در زمینه آب كم است

تعداد شركت های دانش بنیان در زمینه آب كم است

به گزارش سی دی دریا معاون علمی رییس جمهور با اعلان اینکه باوجود داشتن ظرفیتهای خوب، عقب ماندگی تاریخی در زمینه شیرین سازی آب داریم، اظهار داشت: حوزه آب یکی از حوزه هایی است که چالش های زیادی به خاطر تحریم ها داشته است.



به گزارش سی دی دریا به نقل از مهر، دکتر سورنا ستاری امروز در مراسم رونمایی از طرحهای فناورانه حوزه آب که در محل معاونت علمی و فناوری برگزار شد، با تاکید بر این که ما باید ظرفیت های بالایی در زمینه علم و فناوری مربوط به آب در کشور داشته باشیم، اظهار داشت: اگر این ظرفیت را داشته باشیم می توانیم در زمینه های کاهش مصرف آب و شناسایی منابع جدید آبی به خوبی ورود نماییم.
معاون علمی و فناوری با تاکید بر این که تکنولوژی به حوزه آب نفوذ کرده است و ما کمی عقب تر از سایر کشورها در این بخش هستیم، عنوان کرد: ایران از یک اکوسیستم و ظرفیت خاصی برخوردارست که این اکوسیستم و ظرفیت را می توان در دریای خزر و دسترسی به آبهای آزاد دید اما ما متاسفانه به خوبی از این ظرفیتها و سواحل استفاده نکردیم.
ستاری اظهار داشت: ماموریت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این نیست که کارهای روتین دنیا را در کشور پیاده سازی کند بلکه باید برمبنای نیازهای کشور، راهکارهای فناورانه بومی عرضه نماید.
وی با اعلان اینکه در سالیان اخیر پروژه هایی توسط دانش بنیان ها در حوزه شیرین سازی آب شروع شده است، اظهار داشت: باید خیلی زودتر از اینها، ورود به عرصه شیرین سازی آب در کشور ما اتفاق می افتاد و ما یک عقب افتادگی تاریخی در شیرین سازی آب داریم.
به گفته وی، در حوزه شیرین سازی آب تا حالا تکنولوژی های مختلفی در کشور توسعه داده ایم که تعدادی از آنها تجاری شده و برخی دیگر درحال اجرا هستند.
وی با اعلان اینکه تعدادی از طرح های فناورانه حوزه آب با همکاری وزارت نیرو در حال انجام می باشد، بیان کرد: شیرین سازی آب در بوشهر که توسط یکی از همین دانش بنیانها با بهره گیری از فناوری نانو اجرائی شده، یک سیستم بی نظیر در دنیاست؛ هر چند که برخی محدودیت ها در آن مشاهده می شود ولی باید از مزایای آن بهره برداری کامل شود. همین طور غشاهای سرامیکی هم جزء مواردی بوده که توسط شرکتهای دانش بنیان بومی شده است.
ستاری با اعلان اینکه تکنولوژی های جدیدی که در زمینه آب امروز رونمایی شده جدید هستند، بیان کرد: این طرح ها در کشور توسعه داده شده و هزینه ها را تا حد زیادی کاهش داده است.
وی اظهار داشت: دوسالی می شود که پیگیر پروژه شناسایی و استحصال چشمه های خلیج فارس هستیم.
ستاری با اعلان اینکه تعدادی از این پروژه های حوزه آب، شاید یک پروژه باشند اما بواسطه این پروژه ها فناوریهای مختلف دیگری همچون لیزر، مادون قرمز، نظامی و... توسعه داده می شوند.
معاون علمی اظهار داشت: ما حالا تکنولوژی های زیادی همچون هوش مصنوعی، فناوری اطلاعات، بیوتکنولوژی و... در بخش خصوصی داریم که در بخش نظامی استفاده می شود در صورتی که این باید برعکس باشد.
ستاری اشاره کرد: پروژه های مختلفی در زمینه شیلات با سازمان شیلات و وزارت کشاورزی توسط دانش بنیان اجرا شده است؛ پرورش ماهی در قفس یکی از این پروژه هاست که متاسفانه این بخش هم از آن حوزه هایی بشمار می رود که دیر به آن ورود پیدا کردیم.
وی با اعلان اینکه زنجیره پرورش ماهی در قفس در کشور کامل نیست، افزود: این عقب افتادگی در زمینه پرورش ماهی در قفس را با ظرفیتهایی می توانیم جبران نماییم در این راه وزارت کشاورزی کمک کرده تا عقب افتادگی اصلاح گردد.
ستاری با اعلان اینکه تعداد شرکت های دانش بنیان در زمینه آب کم است، اظهار داشت: بدین سبب ما از شرکتهای فعال در این عرصه حمایت خواهیم کرد؛ خصوصا از شرکتهایی که در زنجیره پرورش ماهی در قفس فعال اند، حمایت می نماییم.
همچنین ستاری در حاشیه این برنامه و در جمع خبرنگاران با تاکید بر این که لازم است که شرکت های دانش بنیان در عرصه های بین المللی فعالیت کنند، اظهار داشت: حوزه آب یکی از حوزه هایی است که چالش های زیادی به خاطر تحریم ها داشته است.
وی با اعلان اینکه در هر حوزه ای که تحریم ها اثر گذار است شرکتهای دانش بنیان کمتری هم فعالیت می نمایند، بیان کرد: تعداد شرکت های دانش بنیان حوزه آب محدود است بنا بر این در صدد هستیم که بخش خصوصی را به این حوزه وارد نماییم.
وی اظهار داشت: در زمینه آب، شرکتهای دانش بنیان از فناوریهای قدیمی بهره مند می شوند که در حال حاضر بیش از ۲۰۰ شرکت دستاوردهای خودرا ارائه کرده اند.


منبع:

1400/03/23
10:13:47
0.0 / 5
788
تگهای خبر: فناوری , هوش مصنوعی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
سی دس دریا