سی دی دریا
در پارك فناوری شهید بهشتی؛

میكروسكوپ های رامان با كاربرد در علوم جنایی تولید شد

میكروسكوپ های رامان با كاربرد در علوم جنایی تولید شد

سی دی دریا: پژوهشگران در یک شرکت دانش بنیان موفق به طراحی و تولید میکروسکوپ های رامان شدند.



حسین خادم، رئیس هیأت مدیره یک شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی به خبرنگار مهر اظهار داشت: در این شرکت دانش بنیان موفق به طراحی و تولید میکروسکوپی شدیم که می تواند بعنوان یک سیستم دقیق برای آنالیز و مشخصه یابی مواد، برمبنای طیف سنجی رامان مورد استفاده قرار بگیرد.
خادم اضافه کرد: روش های طیف سنجی همچون طیف سنجی رامان با تابش نور لیزر به ماده و دریافت پراکندگی بازگشتی از ماده، پیوندهای مولکولی را ثبت و ماده را از مجموعه این پیوندها شناسایی می کنند. در این راه، استفاده از الگوریتم های آماری و ریاضی نیز جزئی از فرآیند پردازش داده هستند.
رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش بنیان اعلام نمود: از این میکروسکوپ می توان برای شناسایی مواد ناشناخته (مانند جرم شناسی و باستان شناسی)، درک ساختار مولکولی (مانند درجه تبلور و ساختار پلی مورف)، درک رابطه فضایی بین اجزای نمونه (مانند تجزیه و تحلیل نقص و پروفایل عمق) استفاده نمود. به طور کلی این نوع میکروسکوپ طیف کاربردهای بسیار وسیع و جذابی در حوزه هایی همچون داروسازی، علوم جنایی، زمین شناسی، هنر، صنایع غذایی، کشاورزی، مهندسی معدن، پزشکی و اقیانوس شناسی دارد.
خادم روش طیف سنجی رامان را برای تمام مواد به غیر از فلزات خالص قابل بهره برداری دانست و اظهار داشت: میکروسکوپ به تغییرات کوچک در ماده نیز بسیار حساس است و می تواند آنرا نشان دهد.
وی با اشاره به اینکه تا پیش از این غالباً از روش های کروماتوگرافی برای تشخیص استفاده می شد اظهار داشت: این روش نسبت به روش های مشابه خود سرعت بالایی دارد و غیرمخرب بوده و بسته به ماهیت روش طیف سنجی مورد استفاده و تکنیک های زیرشاخه این روش ها، حد تشخیص از چند ppb (بخش در تریلیون ) تا چندین ppm (بخش در میلیون ) متغیر است.
رئیس هیأت مدیره این شرکت مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی درباره با اهمیت ترین مزایای این طیف سنج نوری اظهار داشت: سرعت بالای آنالیز در مقایسه با روش هایی همچون کروماتوگرافی (چندین میلی ثانیه)، عدم نیاز به تماس با نمونه (که در موارد خطرناک بیولوژیک و منفجره اهمیت بالایی دارد) و هزینه پایین تست نسبت به سایر روش ها از مزیت های استفاده از میکروسکوپ رامان به حساب می آید.
به گفته خادم، هم اکنون مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی دانشگاهی و دولتی همچون دانشگاه ها، پژوهشکده ها، سازمان غذا و دارو، مؤسسات تحقیقات اقیانوس شناسی، میراث فرهنگی و آزمایشگاه های کنترل کیفیت از این دستگاه ها استفاده می نمایند و به طور کلی بازار هدف این محصول شامل دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، شرکت های تولیدی دارو و مواد شیمیایی سازمان غذا و دارو، مؤسسات تحقیقاتی مواد، میراث فرهنگی و آزمایشگاه های کنترل کیفیت هستند.
وی اضافه کرد: میکروسکوپ های رامان تولیدی در این شرکت دانش بنیان دارای گواهینامه CE اروپا، گواهینامه نانومقیاس و گواهینامه ارتباط با نانو هستند.
به گزارش سی دی دریا به نقل از مهر، رامان یک روش طیف سنجی برای تجزیه و تحلیل مولکولی مواد است که برمبنای پدیده پراکندگی بنا نهاده شده و کاربردهای زیادی دارد.


منبع:

1400/02/04
21:18:02
0.0 / 5
476
تگهای خبر: دستگاه , فناوری , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
سی دس دریا