سی دی دریا
دهقانی فیروزآبادی خبر داد؛

برنامه چند میلیون دلاری معاونت علمی برای توسعه ژن درمانی در کشور

برنامه چند میلیون دلاری معاونت علمی برای توسعه ژن درمانی در کشور

به گزارش سی دی دریا، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری اظهار داشت: در حوزه ژن درمانی و پیشرفت شرکتهای دانش بنیان برنامه های پیشرانه جدی و جدیدی با سرمایه چند میلیون دلاری تدوین کرده ایم.



به گزارش سی دی دریا به نقل از مهر، روح الله دهقانی فیروزآبادی امروز در مراسم افتتاح پروژه ژن درمانی کودکان مبتلا به سرطان که در مرکز طبی کودکان برگزار شد، اظهار داشت: ما امروز راجع به یک درمان پیشرفته ای حرف می زنیم که کمتر از ۵ شرکت دانش بنیان به این حوزه فکر می کنند.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون بیشتر از ۲۰۰ مجموعه تبلیغاتی به حوزه ژن درمانی ورود کرده اند که این سبب افتخار است، اظهار داشت: همینطور ۱۵۰۰ محقق به صورت جدی در حوزه فناوری های پیشرفته پزشکی، سلول درمانی، ژن درمانی و مهندسی بافت فعالیت می نمایند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: حالا شاهد این هستیم که فناوی اطلاعات بعنوان یک تکنولوژی به صنعت و زمره پزشکی ورود کرده و دستاوردهایی داشته است. همینطور به واسطه این فناوری شاهد درمان بیماری های لاعلاج و صعب العلاج بوده ایم.
دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر این که هم اکنون ۶۰۰ محصول بر پایه علوم پیشرفته پزشکی وجود دارد که تابحال شش محصول مجوز گرفته است، تصریح کرد: این نشان داده است که راه طولانی، پرامید و گسترده ای را در پیش داریم.
وی اضافه کرد: می توانیم در کشورمان درمان هایی در سطح و فناوری بالا با قیمت پایین داشته باشیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ضمن اشاره به این پروژه ژن درمانی که با موفقیت فاز اول را طی کرده، عنوان کرد: درمان های این چنینی چند صد هزار دلار هزینه دارند که به برکت محققان کشور چنین درمانی به میزان یک دهم این هزینه انجام شده و این اقتدار علمی و فناوری کشور را نشان داده است.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اینکه ورود به حوزه درمان کودکان ارزشمندترین سرمایه کشور به حساب می آید، اظهار داشت: وقتی یک کودک بیمار است، نه تنها خودش صدمه می بیند بلکه یک خانواده و در آینده یک کشور راتحت تاثیر قرار می دهد. ازاین رو ورود به عرصه ژن درمانی و درمان کودکان می تواند مزیت ویژه ای برای نجات آینده و احصای زندگی آنها باشد.
وی اضافه کرد: با عنایت به این که عمده این صنعت و فناوری بر اساس علوم و توانمندی داخلی است، می تواند ارزش افزوده بالایی برای کشور داشته باشد؛ همینطور تولید محصولات حوزه ژن درمانی علاوه بر درمان هم می تواند ارزش افزوده بالایی ایجاد نماید.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری تاکید کرد: این حوزه در درجه اول ارزش افزده ۱۰ برابری را به واسطه نیروهای انسانی توانمند ایجاد خواهد کردو این بازار مصرف می تواند مورد توجه دنیا قرار گیرد.
به گفته دهقانی فیروزآبادی به علت همین ایجاد ارزش افزوده، صنعت ژن درمانی و سرمایه گذاری روی آن می تواند جذاب باشد.
وی خاطرنشان کرد: برنامه ما توسعه چنین مجموعه هایی برای پیشرفت شرکتهای حوزه ژن درمانی است و در دوره جدید معاونت علمی، برنامه های پیشران جدی و جدیدی را با سرمایه چند میلیون دلاری جلو می بریم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با تاکید بر این که در همین راستا از مجموعه علاقمند به توسعه صنعت ژن درمانی هم همکاری خواهیم کرد، اظهار داشت: این حوزه احتیاج به برنامه زیرساختی برای توسعه صادرات دارد و ایران می تواند پایگاهی برای توسعه گردشگری سلامت در این عرصه تعریف شود.
دهقانی فیروزآبادی افزود: علاوه بر ایجاد مراکز پیشرفته در کشور در عرصه ژن درمانی هم می توانیم چنین مراکزی را در هر جای دنیا خصوصاً حاشیه خلیج فارس داشته باشیم. این نشان داده است که مجموعه ژن درمانی ایران می تواند در کشورهای دنیا خدمات جدی عرضه کند و ایجاد چنین مرکزی از برنامه های ماست.
وی ضمن اشاره به زیرساخت ۱۷ هزار هکتاری دانشگاه علوم پزشکی ایران برای توسعه صنعت ژن درمانی، تصریح کرد: همانطور که رئیس این دانشگاه اشاره نمود، چنین زیرساختی می تواند ظرفیت پذیرش ۵۰۰ شرکت دانش بنیان باشد. ما از این قضیه حمایت کرده و چراغ آنرا روشن خواهیم کرد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری اضافه کرد: آینده اقتصادی بر پایه سرمایه گذاری در این حوزه می باشد. بنده به شخصه نخستین چراغ این حوزه را روشن می کنم و از خیرین و سرمایه گذاران که به فکر آینده هستند، هم دعوت خواهم کرد که به این حوزه ورود کنند.
دهقانی همینطور در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه امروز سلامت یکی از مسایل مهم دنیا به حساب می آید، اظهار داشت: آینده صنعت سلامت در اختیار کشورهایی است که در حوزه های علم و فناوری حوزه سلامت فعال می باشند.
معاون علمی تصریح کرد: ژن درمانی، سلول درمانی و مهندسی بافت از شاخه های جدی حوزه آینده پزشکی هستند اما متاسفانه هزینه های علم و فناوری و توسعه این حوزه بالا بوده و درمان های آن هم پر هزینه است.
وی تصریح کرد: با عنایت به این که در کشور ارزش افزوده زیادی به علت وجود نیروی انسانی متخصص و توانمند، داریم و هزینه تولید نسبت به دنیا پایین تر است، این حوزه می تواند پتانسیل خوبی برای ایجاد یک صنعت بزرگ در کشور باشد.
وی ضمن اشاره به برنامه های معاونت علمی در این حوزه اظهار داشت: در این حوزه برنامه هایی را به منظور راه اندازی مراکز خدمات فناورانه پزشکی در کشورهای همسایه در دستور کار داریم تا بتوانیم در کشورهای دیگر بر مبنای تعرفه های دنیا، از ثروتی که دانشمندان بوجود آورده اند به خوبی استفاده نماییم.


منبع:

1401/09/05
19:55:03
0.0 / 5
528
تگهای خبر: خدمات , فناوری , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
سی دس دریا