سی دی دریا
رییس صندوق نوآوری در جمع مدیران كل وزارت امور خارجه اعلام كرد

ضرورت فعال سازی دیپلماسی دانش بنیان

ضرورت فعال سازی دیپلماسی دانش بنیان

سی دی دریا: به گزارش سی دی دریا، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در دیدار با تعدادی از مدیران کل وزارت امور خارجه کشور اظهار داشت: بین المللی سازی شرکت های دانش بنیان نیازمند داشتن رویکرد تخصصی در این حوزه می باشد، بدین سبب در کنار دیپلماسی اقتصادی، علمی و فناورانه، باید دیپلماسی دانش بنیان را هم فعال نماییم.


به گزارش سی دی دریا به نقل از ایسنا، محمدصادق خیاطیان در این جلسه که امروز با حضور سهرابی؛ مدیرکل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور، کاملی؛ مدیرکل آمریکای وزارت امور خارجه، محمدی نصرآبادی؛ مدیرکل آفریقای وزارت امور خارجه، حبیب اله زاده؛ مدیرکل مدیترانه و شرق اروپای وزارت امور خارجه، شوشتری؛ مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه در محل صندوق برگزار گردید، با اشاره به این که اقتصاد و تجارت در کنار علم و فرهنگ، ابزارهای سیاست خارجی هستند، اظهار داشت: توسعه صادرات دانش بنیان ها را نباید فقط به کنش های بین دولت ها محدود نماییم و باید از توان بخش خصوصی بهره بگیریم.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد: بین المللی سازی شرکت های دانش بنیان نیازمند داشتن رویکرد تخصصی در این زمینه است؛ بدین سبب در کنار دیپلماسی اقتصادی، علمی و فناورانه، باید دیپلماسی دانش بنیان را هم فعال نماییم.
وی با تأکید بر این که شرکت های دانش بنیان در سال اخیر رشد قابل توجهی داشته اند، اضافه کرد: اکوسیستم دانش بنیان کشور به بلوغ رسیده و نمایندگی های ایران در سایر کشورها می توانند به بین المللی سازی این شرکتها کمک کنند. حوزه دانش بنیان بستر مناسبی برای تعامل با ایرانیان مقیم خارج از کشور است و باید از ظرفیت آنها برای سرمایه گذاری در طرح های دانش بنیان در داخل و خارج از کشور استفاده نمائیم. با جدیت بدنبال افزایش ۶ برابری صادرات محصولات دانش بنیان در ۵ سال آینده هستیم. تحقق این هدف مستلزم همکاری و هم افزایی با نهادهای مختلف خصوصاً وزارت امور خارجه است.
فراهم کردن زمینه های لازم برای توسعه صادرات دانش بنیان ها
دکتر عبدالله سهرابی، مدیرکل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور نیز در این جلسه، اظهار داشت: ما در وزارت امور خارجه وظیفه داریم زمینه های لازم برای توسعه صادرات و خصوصاً صادرات دانش بنیان را فراهم نماییم.
دکتر سهرابی اضافه کرد: نقش آفرینی ارکان وزارت امور خارجه در میان المللی سازی شرکت های دانش بنیان، نیازمند آشنایی مدیران و کارشناسان ما و به ویژه، رایزنان اقتصادی با توانمندی ها و دستاوردهای شرکت های دانش بنیان است. لازم است بانک اطلاعات دستاوردها و توانمندی های شرکت های دانش بنیان صادراتی در اختیار نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در بازارهای هدف قرار گیرد.
مدیرکل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور اشاره کرد: ارتباط با دستگاه سیاست خارجی نباید به این جلسه ختم شود و ضروریست یک تقویم کاری مشترک تا انتهای سال داشته باشیم.
استفاده از سرمایه های داخلی و خارجی برای توسعه صادرات دانش بنیان
در این جلسه، دکتر سیاوش ملکی فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، گزارشی از کارهای این صندوق ارائه کرد و با اشاره به فعالیت نزدیک به ۹ هزار شرکت دانش بنیان در کشور، اظهار داشت: مجموع کل فروش این شرکتها به ۴۳۵ هزار میلیارد تومان (همت) رسیده است و بیش از ۲۶۶ هزار نفر در این شرکتها مشغول فعالیت هستند.
وی همین طور به ۷۷ خدمت ارائه شده توسط صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره نمود که شامل ۱۹ خدمت در عرصه تسهیلات، ۶ خدمت در عرصه ضمانت نامه ها، ۸ خدمت در عرصه سرمایه گذاری و ۴۴ خدمت در عرصه توانمندسازی است.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، بیشترین توان صادراتی شرکت های دانش بنیان را در عرصه های دارو و تجهیزات پزشکی؛ ماشین آلات؛ مواد پیشرفته و پتروشیمی؛ برق و الکترونیک عنوان نمود.
وی همین طور همکاری و تعامل نزدیک تر با وزارت امور خارجه جهت استفاده از ظرفیت ایرانیان مقیم خارج از کشور، آشنایی با نیازهای کشورهای مختلف و ارسال هیأت های تجاری به این کشورها و استفاده از سرمایه های داخلی و خارجی برای توسعه صادرات دانش بنیان را خواهان شد.
استفاده از ظرفیت ایرانیان مقیم خارج از کشور
محمدحسن حبیب الله زاده، دستیار وزیر و مدیرکل مدیترانه و شرق اروپای وزارت امور خارجه نیز در این جلسه بر توسعه همکاری با صندوق نوآوری وشکوفایی به ویژه استفاده از ظرفیت ایرانیان مقیم ترکیه اصرار کرد.
مهدی شوشتری، دستیار وزیر و مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه نیز اشاره کرد: ضروریست ارتباط نزدیک تری بین صندوق و سازمان توسعه تجارت با هدف تعامل بهتر در حوزه برگزاری نمایشگاه و ایجاد پاویون شکل بگیرد. همین طور پیشنهاد می نماییم یکی از نمایندگی های ایران در هر منطقه به عنوان هاب انتخاب شود، به عنوان مثال، کشور الجزایر به عنوان هاب شمال آفریقا انتخاب گردد.
به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، عیسی کاملی، دستیار وزیر و مدیر کل آمریکای وزارت امور خارجه نیز بر ضرورت شناسایی درست ظرفیت ها و توانمندی های کشور و معرفی این ظرفیت ها بوسیله سفرا و رایزنان کشور و همین طور بر لزوم استفاده از ظرفیت ایرانیان مقیم آمریکای شمالی و آمریکای لاتین تاکید کرد.
ولی الله محمدی نصرآبادی، مدیرکل آفریقای وزارت امور خارجه نیز بر ضرورت ایجاد هاب منطقه ای در قاره آفریقا به عنوان قاره ای با جمعیت بسیار جوان و در حال توسعه و لزوم درنظر گرفتن برنامه خاص برای این منطقه تاکید کرد.





منبع:

1402/04/15
15:56:57
0.0 / 5
346
تگهای خبر: تجهیزات , دستگاه , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
سی دس دریا