سی دی دریا
یك مطالعه جدید نشان می دهد

هوش مصنوعی می تواند تحقیقات علوم اجتماعی را بازتعریف کند

هوش مصنوعی می تواند تحقیقات علوم اجتماعی را بازتعریف کند

به گزارش سی دی دریا، یک مطالعه جدید نشان داده است که هوش مصنوعی می تواند تحقیقات علوم اجتماعی را باردیگر تعریف کند.


به گزارش سی دی دریا به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، گروهی از پژوهشگران در یک مطالعه جدید نشان دادند که چگونه هوش مصنوعی(AI)، خصوصاً مدلهای زبانی بزرگ(LLM) می تواند تحقیقات علوم اجتماعی را بازتعریف کند.
ایگور گروسمن، استاد روانشناسی در دانشگاه واترلو می گوید: آن چه که ما می خواهیم در این مقاله بررسی نماییم این است که چگونه روش های تحقیقاتی علوم اجتماعی را می توان تطبیق داد، حتی بازآفرینی کرد تا از قدرت هوش مصنوعی بهره برد.
پژوهشگران برجسته از دانشگاه واترلو، دانشگاه تورنتو، دانشگاه ییل و دانشگاه پنسیلوانیا در مطالعه جدید خود خاطرنشان می کنند که مدلهای زبانی بزرگ که بر روی مقادیر وسیعی از داده های متنی آموزش دیده اند، بطور فزاینده ای قادر به شبیه سازی پاسخ ها و رفتارهای انسان مانند هستند. این موضوع، درها را به روی آزمایش نظریه ها و فرضیه ها در مورد رفتار انسان در مقیاس و سرعت بسیار گسترده باز می کند.
برای پژوهش در علوم اجتماعی تا حالا از روش های مختلفی همچون پرسشنامه، آزمون های رفتاری، مطالعات مشاهده ای و آزمایش ها برای به دست آوردن نمایشی کلی از خاصیت های افراد، گروه ها، فرهنگ ها و پویایی آنها استفاده شده است. حالا، فناوری هوش مصنوعی درحال ظهور ممکنست چشم انداز جمع آوری داده ها را دراین زمینه تغییر دهد.
گروسمن می گوید: مدلهای هوش مصنوعی می توانند طیف گسترده ای از تجربیات و دیدگاه های انسانی را نشان دهند که احیانا به آنها درجه آزادی بالاتری برای ایجاد پاسخ های متنوع نسبت به روش های متعارف شرکت کننده انسانی می دهد که می تواند به کاهش نگرانی های تعمیم پذیری در تحقیقات کمک نماید.
فیلیپ تتلاک استاد روانشناسی در دانشگاه پنسیلوانیا می گوید: مدلهای زبانی بزرگ می توانند جایگزین شرکت کنندگان انسانی برای جمع آوری داده ها شوند. در حقیقت، مدلهای زبانی بزرگ قبلاً توانایی خودرا در ایجاد پاسخ های نظرسنجی واقع بینانه در مورد رفتار مصرف کننده نشان داده اند. این مدلها، پیش بینی های مبتنی بر انسان را در سه سال آینده متحول خواهند کرد.
وی ادامه داد: برای انسان هایی که از هوش مصنوعی کمک نمی گیرند، منطقی نخواهد بود که قضاوت های احتمالی را در بحث های جدی سیاستگذاری انجام دهند.. من ۹۰ درصد شانس آنرا می دهم. البته واکنش انسان ها به همه این ها موضوع دیگری است.
پژوهشگران همین طور استدلال می کنند که مطالعات با بهره گیری از شرکت کنندگان شبیه سازی شده می تواند برای ایجاد فرضیه های جدید مورد استفاده قرار گیرد که سپس می تواند در جمعیت های انسانی تأیید شود.
با این وجود، این رویکرد بدون مشکلات احتمالی نیست. مدلهای زبانی بزرگ اغلب برای حذف سوگیری های اجتماعی-فرهنگی که در انسان های واقعی وجود دارد، آموزش می بینند. به این معنا که جامعه شناسانی که از هوش مصنوعی به این روش استفاده می نمایند، نمی توانند آن سوگیری ها را مطالعه کنند.
پروفسور داون پارکر، یکی از نویسندگان این مقاله از دانشگاه واترلو، بر اهمیت معرفی دستورالعمل های روشن برای حاکمیت مدلهای زبانی بزرگ در تحقیقات علوم اجتماعی تاکید می کند.
وی می گوید: نگرانی های عمل گرایانه در مورد کیفیت داده ها، عادلانه و برابری دسترسی به سیستم های قدرتمند هوش مصنوعی قابل توجه خواهد بود. بنابراین، ما باید اطمینان حاصل نماییم که مدلهای زبانی بزرگ در علوم اجتماعی، مانند همه مدلهای علمی، منبع باز هستند. به این معنا که الگوریتم ها و داده های ایده آل آنها جهت بررسی دقیق، آزمایش و اصلاح در دسترس همگان است.
وی ادامه داد: همین طور تنها با حفظ شفافیت و تکرارپذیری می توانیم اطمینان حاصل نماییم که تحقیقات علوم اجتماعی با کمک هوش مصنوعی واقعاً به درک ما از تجربه انسانی کمک می نماید.




منبع:

1402/03/29
13:07:11
0.0 / 5
343
تگهای خبر: آموزش , فناوری , كیفیت , هوش مصنوعی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
سی دس دریا